Roosdaalnaren stappen Dodentocht voor goed doel

Tom Goossens en Andy Appelmans, twee sportievelingen uit Roosdaal, stappen volgende week vrijdag (12 augustus) mee in de bekende Dodentocht van Bornem.

Zij willen de vzw Foundation Jana De Koker een hart onder de riem steken en hopen door sponsoring zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor de vzw die bijna twee jaar geleden werd opgericht door Stijn De Koker en Cindy De Mul uit Aalst.

Hun sterrendochter Jana, die amper 22 maanden was toen ze aan een zeldzame bloed- en beenmergziekte overleed, leeft verder in de foundation. Die zamelt onder andere speelgoed en meubilair in voor ziekenhuizen, maar zorgt ook voor cadeautjes op de kinderafdelingen telkens er een prikje wordt gegeven.

Enkele maanden geleden kreeg het Aalsterse koppel te horen dat ook hun jongste kind, de intussen eenjarige Liam, aan dezelfde zeldzame ziekte lijdt.

Tom Goossens (34) uit Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek kent Stijn van het voetbal en heeft ook Jana gekend.

“Ik ging dit jaar sowieso deelnemen aan mijn eerste dodentocht en toen Stijn me vroeg om dit voor de vzw te doen en ik hoorde van het slechte nieuws van Liam heb ik geen moment getwijfeld”, vertelt Tom.

“De laatste maanden heb ik een paar keer de grens van 50 km opgezocht.  Wat de volgende 50km zullen zijn is een raadsel, maar ik besef dat dit niets is met wat Stijn en Cindy doormaken.”

“Toen ik hoorde van de plannen van Tom ben ik dadelijk mee op de kar gesprongen”, vertelt Andy Appelmans (32) uit Strijtem. “Het verhaal van deze mensen deed me opnieuw beseffen welk geluk ik heb om samen met Tom regelmatig een uitdaging te kunnen aangaan in het lopen, trainen en wandelen.”

Beiden sportievelingen kunnen op heel wat steun van vrienden, familie, en kennissen rekenen om hen te sponsoren. Ze laten zich sponsoren per km of via een vast bedrag.

“Zelfs mijn werkgever Argenta Gooik draagt een mooi steentje bij”, vertelt Andy. “Elke euro die ik ophaal wordt verdubbeld.”

Wie beide sportievelingen een duwtje in de rug wil geven of meer info wil over de foundation kan contact opnemen via foundationjanadekoker@hotmail.com of op de Facebook-pagina van de Foundation Jana De Koker.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...