Warmte vormt ook gevaar voor gezondheid

Vlaanderen kreunt onder een hittegolf. Meteen werd ook het ozon- en hitteplan voor het hele land in werking gesteld. Overheidsinstanties waarschuwen en geven suggesties om maatregelen te nemen die de gezondheid van om zieken en bejaarden moeten vrijwaren.

Zo kregen de bewoners en het personeel van WZC Ter Stelten een lijst met te nemen maatregelen om de bejaarden te beschermen tegen de hittegolf. Op de lijst ook eenvoudige maatregelen als ‘douche de bewoner in plaats van een warm bad te geven’. De activiteiten en het menu van het WZC werden aangepast.

Ook de politie van de zone TARL verspreidt een mededeling i.v.m. de aanhoudende hitte. De politiezone roept om zelf maatregelen te nemen maar oog te hebben voor het welzijn van o.m. bejaarden en personen met ademhalingsproblemen. Ze verwijst o.m. naar de websites http://www.warmedagen.be en http://www.irceline.be/nl/documentatie/faq/wat-is-het-ozon-en-hitteplan-in-belgie-en-wat-zijn-de-verschillende-fasen

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...