Rampoefening OLV Aalst afgelast

De rampoefening die morgen zou plaatsvinden in het Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis in Aalst wordt afgelast. Dat is beslist na grondig overleg tussen de Stad Aalst, de hulpdiensten, het OLV Ziekenhuis en de federale dienst noodplanning van gouverneur Jan Briers.

De Stad Aalst en het OLV Ziekenhuis hechten veel belang aan rampenbestrijding en organiseren regelmatig rampoefeningen om het noodplanningsbeleid te testen en te evalueren.

Dinsdag 24 november stond een grootschalige noodplanningsoefening gepland in een leegstaande afdeling van het OLV Ziekenhuis. Dit weekend werd het dreigingsniveau voor het Brussels Gewest verhoogd naar niveau 4.

Hulp- en politiediensten moeten optimaal paraat staan voor eventuele echte incidenten. Een beslag leggen op deze diensten voor een oefening, is in deze omstandigheden dan ook niet verantwoord.

Bovendien zou deze oefening tot onrust kunnen leiden bij burgers die niet op de hoogte zijn dat het om een oefening gaat. In een overleg tussen de Stad Aalst, Provincie Oost-Vlaanderen en het OLV Ziekenhuis werd dan ook beslist om de geplande oefening af te gelasten.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...