Vakbond voert actie voor hogere uitkeringen aan welzijnsorganisaties

Vakbond ABVV heeft maandagmorgen actie gevoerd aan de verschillende welzijnsorganisaties in Aalst. De militanten eisen hogere uitkeringen en waardige vervangingsinkomens.

Terwijl er in het Egmontpaleis wordt onderhandeld over de begroting, voeren militanten van de ABVV over het hele land actie voor hogere uitkeringen. Door de coronacrisis komen steeds meer mensen in armoede terecht. Mensen verliezen hun job of komen terecht in tijdelijke werkloosheid. De vervangingsinkomens zijn te laag, vindt de vakbond. “We roepen de regering op om de uitkeringen te verhogen. Het leefloon ligt onder de Europese norm, we moeten terug naar een waardig vervanginsinkomen”, zegt An Deheegher van ABVV.

In Aalst ging een groep van een twintigtal militanten langs bij welzijnsorganisaties sociaal restaurant De Brug, SOS schulden op school en vierdewereldgroep Mensen voor Mensen. “In Aalst leeft 10 procent van de bevolking in armoede. Wij overhandigen een lege enveloppe aan de organisaties die zich inzetten voor de armoedebestrijding in de stad. We willen dat de uitkeringen worden verhoogd, met het oog op de zwakkeren in onze samenleving.”

Nele Buyl van Mensen voor Mensen nam de enveloppe in ontvangst. “We delen dezelfde strijd als de vakbond. Er moeten dingen veranderen, want door de coronacrisis komen er steeds meer mensen in armoede terecht.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...