Zaterdagmarkt verhuist terug naar centrum van de stad

Voor het eerst in meer dan een half jaar zal er terug een zaterdagmarkt zijn op de Grote Markt. Door de coronamaatregelen werd de markt de voorbije weken op de Keizershallen en het Keizersplein georganiseerd, maar op zaterdag 26 september keren de marktkramers terug naar het centrum van de stad.

In maart werd de zaterdagmarkt afgelast door corona en in mei kwam er een kleinschalige heropstart op de Keizershallen, maar dit najaar keert de markt terug naar de vertrouwde plek. In het centrum van de stad, en op volle capaciteit. Alle marktkramers zijn dus welkom op de Grote Markt, de Nieuwstraat, de Hopmarkt, het Vredeplein, de Vlaanderenstraat en het Keizersplein.

“Met de herfst in het land komt de markt terug naar de binnenstad, iets om naar uit te kijken zaterdag”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “De sfeer in en rond de marktstraten blijft uniek en zal opnieuw een positieve vibe door onze winkelstraten laten gaan. Ook de ideale gelegenheid om voor of na een marktbezoek de lokale horeca nog te steunen. Win-win voor iedereen.”

Eénrichtingsverkeer en mondmaskers

Het coronavirus is nog niet weg, en dus gelden er ook voor de markt nog steeds strenge federale veiligheidsmaatregelen. De stad gaat camera’s inzetten om het aantal mensen op de markt te tellen, in de Nieuwstraat geldt er éénrichtingsparcours richting het Vredeplein en ook het dragen van een mondmasker is verplicht.

“Covid-19 zorgt ervoor dat bepaalde maatregelen zich nog steeds opdringen, maar toch zijn wij zeer verheugd dat de markt terug kan keren naar haar vertrouwde plaats”, klinkt het bij schepen van Economie Katrien Beulens (onafhankelijk). “De zaterdagmarkt van Aalst is er eentje om trots op te zijn. Een sappige kip aan het spit, vers gebakken ontbijtkoeken, het lekkerste fruit, de mooiste bloemen of de comfortabelste onderbroeken, je vindt het er allemaal.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...