Groen reageert tevreden, maar wil ook mobiliteitsplan voor deelgemeenten

Oppositiepartij Groen reageert tevreden dat het circulatieplan van schepen De Gucht in oktober naar de gemeenteraad komt, maar betreurt dat het zo lang heeft geduurd. “We juichen extra maatregelen om de verkeersveiligheid in Aalst te verbeteren zeker toe. Maar dit plan mist de ambitie om echte beleidskeuzes te maken zoals Mechelen, Kortrijk, Leuven, Gent,.. wel doen,“ zegt Groen fractieleider Lander Wantens.

Het circulatieplan wordt volgende week voorgesteld en is gebaseerd op het eerdere plan van schepen Casaer in 2017. “Maar de verschillen tussen het nieuwe plan en dat van 2017 zijn niet groot. Je kan dus de vraag stellen waarom dit allemaal zo lang moest duren. Zeker als je leest dat het plan ten vroegste eind 2021, realistisch pas midden 2022 ingevoerd zal worden. Zo gaat er opnieuw veel kostbare tijd verloren”, zegt fractievoorzitter Lander Wantens.

Er komen extra éénrichtingsstraten in het centrum, dus meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Dat juicht Groen toe. Maar de oppositiepartij vindt het jammer dat enkel het centrum aandacht krijgt in het nieuwe plan. “Aalst heeft nood aan een globale mobiliteitsvisie inclusief de deelgemeenten, we zijn ook benieuwd of de beloofde fietszone er komt”, besluit Wantens.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...