Circulatieplan is klaar: “mijlpaal in het mobiliteitsbeleid in onze stad”

Het langverwachte circulatieplan is klaar. Schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) stelt de details van het plan volgende week dinsdag voor in de gemeenteraad. “We upgraden de bereikbaarheid van onze stad en zetten in op een multibereikbaar Aalst”, aldus de schepen.

Het wordt uitkijken naar de gemeenteraad van dinsdag 27 oktober, want dan doet schepen De Gucht zijn circulatieplan uit de doeken. In 2017 wilde toenmalig schepen Dylan Casaer (LijstA) al een mobiliteitsplan invoeren, met onder andere een zone 30 in de Wallenring. Maar de huidige meerderheid stak daar een stokje voor. Schepen De Gucht werkte naar eigen zeggen verder op dat plan.

“We hebben verder gewerkt om de doorstroming in gans het centrum aan te pakken”, zegt De Gucht. “De leefbaarheid in de binnenstad moet verhogen, de stad moet verkeersveiliger worden en moet makkelijk bereikbaar zijn voor alle vervoersmodi.”

De schepen stelt het plan voor op de gemeenteraad. Er wordt een nieuw studiebureau aangesteld en het plan moet ingevoerd worden in de loop van de tweede helft van volgend jaar. “Dit betekent een mijlpaal in het mobiliteitsbeleid van onze stad.  We upgraden de bereikbaarheid van onze stad en zetten in op een multibereikbaar Aalst.  Bovendien geven we zo ook meer zuurstof aan onze stad voor bewoners, bezoekers en handelaars.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...