The Horrormaze ziet er dit jaar wat anders uit “maar niet minder griezelig”

Al voor het zevende jaar kan je in oktober gaan griezelen in The Horrormaze in Aalst. Kristof Den Herder opent opnieuw het Halloween-doolhof in zijn zaak ‘The Coaster’. Maar dit jaar zal het er wel wat anders uitzien door het coronavirus.

De achterkant van ‘The Coaster’ in de Vlaanderenstraat in Aalst is opnieuw omgetoverd tot een griezelig doolhof. Wie durft, kan zich de hele maand oktober aan een wandeling door The Horrormaze wagen. Een kortere, maar wel engere versie van een halloweentocht. “Het thema dit jaar: er dwaalt een virus rond, en er zijn nog enkele griezelige overlevenden. Toevallig, want ik had het thema eigenlijk al voor de coronacrisis gekozen”, zegt uitbater Kristof Den Herder. 

Plexiglas

Een spook dat je van heel dicht bij doet schrikken of iemand die je hand vastgrijpt: dat is door het coronavirus niet mogelijk, dus het zal er ook in The Horrormaze dit jaar wat anders uitzien. “We zijn van vijftien naar vijf acteurs gegaan. Ik heb enkele dingen geautomatiseerd, zodat we niet te dicht bij hoeven te komen. Zoals een hand dat plots beweegt, of een stoel die kraakt. En als we de mensen echt van dichtbij willen doen schrikken, is dat dit jaar achter plexiglas”, aldus de man achter The Horrormaze. “Ik heb even getwijfeld, maar in de zomer hakte ik de knoop door en bedacht ik deze coronaproof editie.”

In The Horrormaze ga je van kamer naar kamer. Als je dat durft tenminste, want je zou niet de eerste zijn die uit angst zijn tocht niet verder kan zetten. “Dat is mijn doel. Met de mensen hun voeten spelen, en ervoor zorgen dat sommige bezoekers niet verder durven gaan. Elk jaar zijn dat er toch een 30-tal hoor. Dat levert altijd heel leuke anekdotes op”, lacht Kristof. 

Minder bezoekers

Zeven jaar geleden lokte The Horrormaze net geen 200 bezoekers, vorig jaar kwamen er 2500 mensen naar het doolhof. “Door het coronavirus mik ik nu op de helft van dat aantal, dat zou al heel mooi zijn. Hopelijk kunnen we volgend jaar dan een normale editie organiseren.”

De coronacrisis heeft ook één voordeel. Bij de ingang zal je dit jaar minder lang moeten aanschuiven. “We maken de wachtrijen zo klein mogelijk. Iedereen gaat met zijn bubbel binnen, waardoor we voor genoeg afstand tussen de verschillende groepen zorgen”, aldus Kristof. Griezelen in The Horrormaze kan nog de hele maand oktober. Toegangsticket: een consumptie van de Halloweenkaart.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...