Na uitspraak D’Haese: ziekenhuis in Charleroi weigert wel Brusselse patiënten

Het ziekenhuis Le Grand Hôpital de Charleroi wil geen Brusselse patiënten meer opvangen. Vorige week kwam er veel kritiek op een uitspraak van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA), maar in Aalst werden voorlopig nog geen Brusselse patiënten geweigerd. Maar in Wallonië nu dus wel.

De verontwaardiging over de uitspraak van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) was groot vorige week. Hij kondigde aan dat Aalsterse ziekenhuizen vooral Aalstenaars moeten opvangen. De druk op het ASZ en het OLV-ziekenhuis neemt toe, en de extra instroom van Brusselse patiënten zou die druk alleen maar vergroten.

Al werden er voorlopig nog geen patiënten uit Brussel geweigerd. Dat is wel zo in Charleroi, want het ziekenhuis le Grand Hôpital de Charleroi zal geen coronapatiënten meer opvangen uit onze hoofdstad.

“Vorige week achtte ik het mijn plicht als verantwoordelijke burgemeester om een wake-up-call te doen over de problematische patiëntenstromen in alle ziekenhuizen ten gevolge van het niet nemen van de nodige veiligheidsmaatregelen door de Brusselse beleidsverantwoordelijken. De druk om de patiënten van Brusselse ziekenhuizen op te nemen is ondraaglijk. Niet mijn woorden, maar die van de directeur van het ziekenhuis van Charleroi. Hier worden dus wel patiënten geweigerd”, zegt de burgemeester.

“Bent u ook zo benieuwd of media en traditionele partijen pakweg de burgemeester van Charleroi – de heer Paul Magnette (PS) – tot solidariteit zullen oproepen? Zullen alle parlementen van dit land andermaal op stelten staan? Of gaat het om niets meer dan triestige selectieve verontwaardiging? Zouden zij deze week van PS en s.p.a. ook een lesje in solidariteit krijgen tijdens de plenaire zitting?” vraagt D’Haese zich af.

Het ziekenhuis in Charleroi is niet het enige ziekenhuis dat Brusselse patiënten weigert, volgens De Standaard gaat het om 14 ziekenhuizen in ons land.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...