Jonge regisseur Gilles schenkt VR-bril aan ASZ met opbrengst Vlaamse Flikken

Gilles De Keyser (18) uit Aalst, die ‘Vlaamse Flikken’ regisseerde, heeft een VR-bril cadeau gedaan aan de kinderafdeling van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (ASZ) in Aalst.

Even terugspoelen naar 6 maart. Nog net voor de coronacrisis zit Cinema Palace op vrijdagavond afgeladen vol voor de première van ‘Vlaamse Flikken’, de misdaadfilm van de 18-jarige regisseur Gilles De Keyser. Een film met enkele bekende acteurs en met de hulp en steun van de Aalsterse politie en brandweer.

De inspiratie voor de film deed de regisseur op nadat hij in het ASZ was beland door een skiongeval. “Daar was ik zo overdonderd door de goede zorgen van de verplegers. Toen ik de kinderen op de dienst Pediatrie zag, wilde ik iets terug doen.”

Spelletje of ontspannende reis

Gilles schenkt zijn totale opbrengst van de première van ‘Vlaamse Flikken’ aan het ASZ. Het ziekenhuis heeft met dat bedrag een Virtual Reality-bril aangekocht.

“De VR-bril zal gebruikt worden om zieke patiëntjes af te leiden bij kleine ingrepen”, zegt Gilles. “Als we voor de start van een noodzakelijke behandeling, zoals het prikken voor een infuus of verzorgen van wonden, de bril opzetten, worden heel wat prikkels weggenomen. Zo zien de patiëntjes niet hoe alles klaargezet wordt en kunnen ze er niet door afgeschrikt worden”, legt Kristien De Wolf, hoofdverpleegkundige van de dienst Pediatrie, uit. “Kinderen kunnen een spelletje spelen met de bril of worden meegenomen op een ontspannende reis in een indrukwekkende omgeving van de ruimte of een oceaan.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...