Mondmasker opnieuw verplicht in bebouwde kom

Het dragen van een mondmasker wordt opnieuw verplicht in de bebouwde kom op het grondgebied van Aalst. De strengere maatregel dringt zich op door de stijgende cijfers van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames.

Iedereen die zich op openbare plaatsen binnen de bebouwde kom begeeft zal opnieuw een mondmasker moeten dragen. De verplichting geldt vanaf de leeftijd van 12 jaar. De mondmaskerplicht wordt opnieuw verstrengd door de opmars van het coronavirus.

Het aantal patiënten op de covid-afdelingen stijgt nog steeds. Daarom voert de stad opnieuw de mondmaskerplicht in. Die geldt al zeker tot en met 31 december. Wie de regels niet respecteert, riskeert een boete.

Fietsers moeten geen mondmasker dragen, en er geldt ook een uitzondering voor sportactiviteiten. In de natuurgebieden Osbroek, Gerstjens, Heuvelpark, Kluisbos, Rozekensbos, Honegem, Kravaalbos en zwembadpark zal je ook geen mondmasker moeten dragen.

Wekelijkse markt

De wekelijkse markt op zaterdag in het centrum van de stad zal tijdens de lockdown blijven doorgaan, maar wel onder strenge voorwaarden. Enkel marktkramers die essentiële goederen verkopen worden toegelaten. Kleding mag dus niet worden verkocht. Ook voor de woensdagmarkt in Nieuwerkerken gelden deze regels.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...