Basisschool De Brug gaat toe na corona-uitbraak, mogelijk Britse variant

Basisschool De Brug wordt tijdelijk gesloten door een corona-uitbraak. Negen leerlingen hebben er positief getest. Ook veel leerkrachten zitten in quarantaine. Het is echter nog niet helemaal duidelijk of het nu wel of niet om de Britse variant gaat.

Dinsdag werden meer dan 100 leerlingen en leerkrachten getest op het coronavirus in De Brug. In totaal zijn er gisteren 9 leerlingen positief getest. Deze leerlingen zitten gespreid over 6 klassen. Of het om de Britse variant gaat is nog niet bevestigd, maar ook nog niet uitgesloten. “Ik blijf aandringen op spoedige vrijgave van de medische eindresultaten om onnodige ongerustheid te kunnen wegnemen. Intussen stelt zich echter een bijkomend probleem in die zin dat maar liefst 18 leerkrachten (op een totaal van 30) in quarantaine moeten blijven. De school bevestigde mij ten node tot en met 26 januari 2021 gesloten te zijn.” aldus Christoph D’Haese.

“De Veiligheidscel volgt de situatie dus zeer kort op. De Aalsterse ziekenhuizen ASZ en OLV hebben fantastisch werk geleverd om alle kinderen op één dag tijd te testen. De bronopsporing wordt ook verder gezet. We hopen hiermee de uitbraak tegelijk te kunnen indijken en isoleren.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...