Corona-uitbraak op niet-Covid-afdeling in OLV

Een niet-Covid-afdeling in het Onze Lieve Vrouw-ziekenhuis in Aalst is gesloten na een corona-uitbraak. Dertien patiënten en twaalf medewerkers testten er positief op het virus. Een deel van de besmette patiënten verblijven nu op de Covid-afdeling van het ziekenhuis.

Twee weken geleden hadden twee patiënten positief getest op het coronavirus op een afdeling in het OLV. Het ziekenhuis is daarna iedereen beginnen testen en uit die screening bleek dat het virus zich nog meer had verspreid. In totaal testten twaalf patiënten positief. Ook dertien medewerkers hadden het coronavirus opgelopen, de meeste vertonen wel enkel lichte symptomen.

Door het snelle handelen van het ziekenhuis heeft het virus zich niet verder kunnen verspreiden. Alle andere activiteiten in het OLV kunnen gewoon doorgaan. Het ziekenhuis had eerder trouwens beslist om de regelgeving voor bezoekers te verstrengen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...