Vier camperplaatsen op Schotte

Op de site Schotte komen binnenkort twee camperplaatsen. De omgevingsvergunning werd door het college goedgekeurd en zo rond april gaan de aannemers aan de slag om de heraanleg van de Kapellekensbaan aan te vatten. “Kampeerautotoerisme zit al jarenlang in de lift, dus moeten we ook in Aalst trachten dat potentieel op aantrekkelijke locaties te verzilveren,” aldus kersvers schepen van Toerisme Caroline De Meerleer (N-VA). De aanleg van deze camperplaatsen staat nog dit jaar op het programma.

Schepen van Ruimtelijke ordening, Caroline Verdoodt (N-VA): “De omgevingsvergunning werd verleend voor de inrichting van twee camperplaatsen op het terrein van sportcomplex Schotte aan de Kapellekensbaan in Erembodegem. Naast een verharde ruimte voor twee voertuigen worden ook de nodige voorzieningen voor elektriciteit, water en afvallozing aangelegd. De plaatsen worden voorzien op een rustige plek op de site waarbij de gerestaureerde muur langsheen de Kapellekensbaan volledig gevrijwaard blijft.”

Kampeerautotoeristen zijn voornamelijk op zoek naar bestemmingen die een natuur-, recreatie- of cultuurcomponent hebben. “De site Schotte biedt deze toeristen een schitterende uitvalsbasis om de talrijke toeristisch-recreatieve mogelijkheden in de omgeving, maar ook in het centrum, dat op een boogscheut ligt, te gaan ontdekken”, volgens De Meerleer. ”De aanleg van nieuwe camperplaatsen kan de toeristische aantrekkingskracht van onze stad alleen maar vergroten”.

Met de werken voor de bouw van een nieuw stedelijk zwembad zijn de camperplaatsen die daar al sedert vele jaren op die plaats aanwezig waren, verdwenen. “Onze stad beschikte tot vóór de werken aan het zwembad slechts over twee camperplaatsen en die waren regelmatig bezet. Omwille van de economische en toeristische meerwaarde voor de stad hebben we ervoor gekozen dergelijke faciliteiten op een nieuwe locatie uit te breiden”. De heraanleg van de camperplaatsen aan het zwembad is eveneens ingepland voor dit jaar, zodat Aalst dan in totaal over 4 camperplaatsen beschikt.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...