Sint-Augustinusinstituut Aalst reist rond de wereld in 80 dagen

Vanaf vrijdag 12 februari tot en met zondag 2 mei gaat het SAI in Aalst een uitdaging aan: in 80 dagen rond de wereld reizen, virtueel weliswaar.

“In coronatijden willen we de leerlingen,studenten van HBO en personeelsleden een hart onder de riem steken en op een positieve manier samenhorigheid creëren. Zo kan je vanaf september elke vrijdagmiddag naar radio Gust luisteren, onze schoolradio waar leerlingen,studenten en personeelsleden liedjes kunnen aanvragen. We organiseerden ook al the masked teacher.” (Thomas Meganck, leerkracht)

“Het jaarthema op onze school is ‘Samen Sterk’. We vonden het dan ook leuk om in het kader van dit thema een uitdaging te bedenken. In deze coronaperiode is buiten sporten iets dat gelukkig wel nog mag dus bedachten we een sportieve uitdaging waaraan iedereen kan deelnemen. We willen met de hele school 40 075 kilometer afleggen, de omtrek van de aarde, in 80 dagen. Men kan kiezen of men wil wandelen, lopen en/of fietsen. Voor elk wat wils dus.”(Bianca De Brandt– leerkracht)

“Via deze schooluitdaging willen we alle leerlingen, studenten en personeelsleden aanmoedigen om buiten te sporten en te tonen dat we op het SAI samen sterk staan. Een gezonde geest in een gezond lichaam is immers belangrijk. Het is ook ideaal om even je hoofd leeg te maken na een dag vol online lessen via de pc.”(Bram Buyl – leerkracht)

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...