Carnavalisten houden herdenking aan werkhallen voor Keizer Kamiel

Aan de carnavalswerkhallen op de Hoge Vesten hebben enkele carnavalisten een moment van stilte gehouden ter ere van Keizer Kamiel. Gisteren, 9 juni, mochten de poorten van de hallen opnieuw open.

Voor de carnavalisten is die opening er eentje met een dubbel gevoel. Ze kunnen beginnen aan de opbouw naar Aalst Carnaval 2022, maar tegelijkertijd rouwen ze ook om het verlies van hun Keizer. “Kamiel was een grote meneer, ik ga hem herinneren als fietsenmaker, als carnavalist, als keizer en vooral als mens”, zegt Etienne. “Het nieuws over het overlijden van onze keizer kwam hard aan. Het is belangrijk dat we hier vanavond met een kaarsje en met de getekende leuze ‘Weir Doeng Voesj’ even kunnen stil staan bij het heengaan van onze Keizer.

Na het ingetogen herdenkingsmoment gingen de poorten van de hallen terug open. “Het is van september geleden dat we hier zijn geweest. Nu kunnen we beginnen aan de afbraak van onze wagen van 2020. Als dat klaar is, starten we met de uitwerking van het thema voor de volgende carnaval”, zeggen enkele leden van AKV De Toerenbiejoekes.

Keizer Kamiel wordt morgen, om 11 uur, begraven in de Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkerk van Mijlbeek.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...