Weir teiven wél (24 foto’s losse groepen in de stoet)

Zoals gebruikelijk waren het de losse groepen die peper en zout brachten in de carnavalstoet.

Terwijl de officiële groepen zorgden voor een indrukwekkend visueel spektakel, waren het de kleinere, losse groepen die de actualiteit aangrepen en de hekelkam bovenhaalden.

Niets of niemand was veilig voor hun bijtende spot, en zo hoort het. Islamitische Staat kreeg van meerdere groepen een veeg uit de pan. Oilsjterse Stoot was het thema van Eftepie maar ook Jejoen en de Syriëstrijders kwamen ruim aan bod.

Heel slim waren de mannen die hun Jihadattributen te koop aanboden met de slogan ‘Weir teiven nemiejr’. Leuk waren een paar potige dames die onder hun zwarte jurk een witte penis droegen plus een bordje ‘Je suis Charlewie’.

Maar ook het stadsbestuur werd op de korrel genomen. Verschillende groepen boden een gratis fontein of zelfs een tunnel voor elk stadsdeel aan en ook de ‘verhois’ van ’t stadhuis werd dik in de verf gezet.

Zowat de hele N-VA top was aanwezig – behalve voorzitter De Wever die met zijn bewakers op skivakantie was – maar ook liberale en CD&V excellenties waren naar Aalst afgezakt. Bruno Tobback was, zoals aangekondigd, in het Volkshuis maar hij liep ook mee in de stoet onder de ‘tofi’ Red or Dead.

Een speciale vermelding ook voor Deloge die hun ‘blote’ reputatie eer aandeden met een optreden in Johnny Walkerrokjes, luid aangemoedigd door schaars geklede dames. Een act met een hoog testosterongehalte.

Er waren uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen maar een aanslag kwam er (gelukkig) niet. Bewapende, ongure types waren er enkel in de stoet. Al waren hun zware wapens zichtbaar namaak.

Prins Joeri leidde de ceremonie in goede banen. Veel warme aandacht was er voor Keizer Kamiel die toch aanwezig was op de tribune. Het deed velen deugd.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...