Hersenvliesontsteking in kinderdagverblijf Oogappel

De ouders van de kinderen die in kinderdagverblijf Oogappel verblijven hebben een waarschuwing meegekregen dat mogelijks hun kind besmet is door meningitis.

Deze brief werd meegeven. “Er Add Newwerd bij een stagiair van kinderdagverblijf Oogappel meningitis (hersenvliesontsteking) vastgesteld. Hoogst waarschijnlijk gaat het om een virale vorm. Deze vorm van meningitis is over het algemeen niet zo ernstig en de meeste patiënten herstellen volledig.

De meeste ziekteverwekkers die meningitis veroorzaken, zijn besmettelijk. Dit wil zeggen dat ze overgedragen kunnen worden van de ene persoon naar de andere bij nauw contact. Maar dat wil niet zeggen dat hij of zij zeker meningitis krijgt.

Er is momenteel geen reden om ongerust te zijn over de gezondheid van uw kind. Op dit ogenblik zijn er ook geen bijkomende maatregelen vereist. We houden u uiteraard op de hoogte, mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Vertoont uw kind toch klachten van hoofdpijn, koorts, algemeen onwel gevoel, braken of andere ziekteverschijnselen zoals spierpijn, nekstijfheid, verminderde eetlust, de neiging licht te vermijden en sufheid, aarzel dan niet en raadpleeg zo snel mogelijk uw huisarts of kinderarts of ga naar de spoeddienst van het ziekenhuis.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...