De Nul is boot rijker en zoekt personeel

Jan De Nul Group ondertekende deze week de overname van het offshore installatieschip Vidar dat eerder voor het Duitse bedrijf Hochtief werkte.

‘Nu we dit schip in onze vloot hebben, breiden we onze gespecialiseerde diensten voor de installatie van offshore windparken aanzienlijk uit’, licht Peter De Pooter, Manager Offshore Renewable bij Jan De Nul Group toe.

Het installatieschip Vidar is minder dan twee jaar oud en speciaal gebouwd om windparken op zee te installeren. Het schip is een van de grootste in zijn soort in de wereld.

De grote vrije dekruimte, de grote laadcapaciteit en de kraan met een hijsvermogen van 1.200 ton laten toe om snel en op een veilige manier de zwaarste funderingen en componenten van offshore windparken te installeren.

Het schip is 140 meter lang en is uitgerust met vier poten om zichzelf boven het water te hijsen zodat het op een stabiele manier en zonder invloed van de golven kan werken. Het schip kan alle types funderingen en de laatste generatie windturbines op zee installeren tot een waterdiepte van 50 meter.

Het Aalsterse bedrijf is nog steeds op zoek naar versterking. Ingenieurs, technische profielen als bouwkundigen en elektromechanici, maar ook ondersteunende functies zijn welkom. Hierbij een warme oproep aan geïnteresseerden om zich aan te melden via jobs.jandenul.com.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...