DigitAALST maakt kans op federale armoedeprijs en 10.000 euro

Het steunproject digitAALST is genomineerd voor de federale armoedeprijs. Dankzij digitAALST kregen vorig schooljaar 250 leerlingen van de tweede en derde graad lager onderwijs een laptop toegestuurd. digitAALST is één van de drie genomineerden en maakt kans op 10.000 euro.

Leerlingen die thuis geen laptop hebben, kunnen via digitAALST toch online lessen volgen. Vorig schooljaar werden er al 250 laptops uitgedeeld. “Ook dit schooljaar hebben we in Aalst nog veel laptops nodig om zo AL onze leerlingen gelijke onderwijskansen te kunnen geven! Uit de eerste resultaten van onze bevraging gaat het over een 100-tal in het lager onderwijs en een 200-tal in het secundair onderwijs”, klinkt het bij de organisatie.

DigitAALST is een samenwerkingsverband tussen Broeiklas vzw, SOS Schulden op School vzw, brugfigurenproject en Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen.

Het initiatief is genomineerd voor de federale armoedeprijs. De winnaar maakt kans op 10.000 euro. “Een bedrag waar we nog veel laptops mee kunnen aankopen”, klinkt het bij de initiatiefnemers.

Je kan digitAALST een handje helpen, want via deze link kan je op het project stemmen. Je vindt het project terug onder ‘Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen’ – helemaal bovenaan links. Stemmen kan tot en met 11 oktober.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...