Brusselse patiënten worden naar Aalst gestuurd, Covid-afdeling in ASZ ligt vol

Vooral in de Brusselse ziekenhuizen neemt het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen toe. Daarom worden patiënten overgebracht naar Aalsterse ziekenhuizen.  

“De Brusselse ziekenhuizen bereiken hun limiet. Wanneer het daar te druk wordt, brengen ze patiënten met corona over naar het ASZ of het OLV-ziekenhuis”, zegt Aalsters burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). Dat komt omdat het ASZ, het OLV en het UZ in Brussel deel uitmaken van hetzelfde globaal netwerk.

Enkele weken geleden waarschuwde de burgemeester al voor de verplaatsing van Brusselse coronapatiënten. Hij staat open voor de samenwerking, maar er moeten ook duidelijke afspraken worden gemaakt, vindt hij. “Het blijft belangrijk dat elke Aalstenaar dicht bij huis kan worden verzorgd. Ook patiënten die voor andere ingrepen naar het ziekenhuis komen, moeten kunnen rekenen op de best mogelijke zorgverlening.”

Door de Brusselse patiënten komt er meer druk op de Covid-afdelingen in het ASZ en het OLV. “Er liggen momenteel 22 patiënten op de Covid-afdeling in het ASZ, terwijl er eigenlijk maar plaats is voor 20. Het gaat hier om een mix van Brusselse en Aalsterse patiënten. We gaan de capaciteit wel verhogen”, zegt de burgemeester. 

De Covid-afdeling in het OLV ligt nog niet vol, maar daar komt er wel meer druk op de afdeling Intensieve Zorg. Met vijf patiënten is de maximumcapaciteit bereikt. Op de cohorte-afdeling liggen acht patiënten.

“Het virus is ook in Aalst aan een opmars bezig. We blijven de situatie volgen”, aldus D’Haese. Deze week komt de Aalsterse Veiligheidscel opnieuw bij elkaar. 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...