Oppositiepartijen uiten kritiek op uitspraak D’Haese: “Niet alleen de Aalstenaars helpen”

Er komt heel wat kritiek op de uitspraak van burgemeester Christoph D’Haese over de opvang van Brusselse patiënten. Die zegt dat de Aalsterse ziekenhuizen vooral Aalsterse patiënten moeten opvangen. Los van waar je woont heeft iedereen recht op de beste zorg”, klinkt het bij de oppositiepartijen.

De corona-afdeling in het UZ Brussel ligt vol en door een samenwerkingsverband met het ASZ en het OLV worden patiënten nu overgebracht naar de Aalsterse ziekenhuizen. Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) wil niet dat er nog meer Brusselse patiënten naar Aalst komen, want de druk op de Aalsterse covid-afdelingen neemt ook toe. “Er zijn grenzen aan de medische solidariteit. Ik geloof dat die grens nu bereikt is. Een Aalsterse patiënt moet naar een Aalsters ziekenhuis kunnen gaan, dat is ook het meest medisch verantwoord.”

Oppositiepartijen reageren verontwaardigd op de uitspraak van de burgemeester. “Natuurlijk begrijp ik de bezorgdheid van inwoners uit onze stad en streek die liefst zo dicht mogelijk bij huis in een van onze sterke ziekenhuizen willen verzorgd worden. Maar deuren voor zorg mogen nooit, voor niemand gesloten worden.  Deze gezondheidscrisis rekent op de solidariteit van de ziekenhuizen onderling. Het gaat hier om ernstig zieke mensen. Los van waar je woont heeft iedereen recht op de beste zorg”, zegt sp.a-fractieleider Sam Van de Putte.

Ook Lijst A spaart de kritiek niet. “Er is een samenwerkingsverband met de Brusselse ziekenhuizen en tenslotte heeft iedereen recht op de beste zorgen. Willen we ons profileren als zorgstad, dan is dit het moment. We moeten mekaar helpen, dus voor lijstA zijn ook patiënten uit andere ziekenhuizen welkom in Aalst”, aldus de partij.

Lijst A, sp.a en Groen willen dat de bespreking van deze situatie als agendapunt toevoegen op de verenigde commissie in de gemeenteraad. Dan wordt ook het Carnaval 2021-dossier besproken.

Vlaams Belang Aalst is het eens met de uitspraak van de burgemeester. “Het heeft totaal geen zin die Brusselse patiënten naar andere ziekenhuizen te verhuizen. Zo kan de plaatselijke bevolking er op de duur zelf ook niet meer terecht. Je zou maar eens zelf dringende hulp nodig hebben”, aldus gemeenteraadslid Els Van Puyvelde.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...