Bewoners Affligemdreef halen hun gelijk: 69 bomen worden niet gekapt

De 69 eikenbomen aan het paardencentrum van de nv Fico/Hof Somergem in de Affligemdreef worden niet gekapt. Er komt ook geen toegangsweg of parking aan het centrum. Buurtbewoners verenigden zich jarenlang tegen de plannen het paardencentrum van de nv Fico/Hof Somergem.

Al meer dan zes jaar doet nv Fico/Hof Somergem er alles aan om het centrum voor paardensport langs de Affligemdreef uit te breiden. Om er internationale jumpings te kunnen organiseren, dienden ze in oktober vorig jaar een aanvraag in om 69 bomen te rooien zodat er parkeerplaatsen kunnen bijkomen.

Maar de buurtbewoners van vzw Raldes verzamelden meer dan vijfhonderd bezwaren tegen de ontbossing. De stad besliste in maart om het kappen van de bomen te weigeren, maar nv Fico-Hof Somergem ging wel nog in beroep.

Dat beroep werd door de Deputatie van Oost-Vlaanderen op 29 oktober verworpen. Het paardencentrum krijgt dus geen vergunning voor het aanleggen van toegangswegen en een parking, en het kappen van de bomen. Na een jarenlange strijd haalt vzw Raldes hun gelijk en moet nv Fico/Hof Somergem de plannen definitief schrappen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...