Leirekensroute wordt omgevormd van populaire route tot groene fietssnelweg

De Leirekensroute wordt omgevormd tot een groene fietssnelweg. De Provincie Oost-Vlaanderen en de stad Aalst hebben een toekomstvisie klaar voor de populaire fietsverbinding tussen Aalst en Londerzeel. In eerste instantie wordt de fietssnelweg tussen Bergekouter en Beugemstraat aangepakt.

Het ontwerp voor het 3 kilometer lange traject tussen Bergekouter en Beugemstraat is klaar. Het wordt een fietssnelweg in asfalt met een breedte van vier meter. Er wordt verlichting voorzien langs de fietssnelweg en op de kruispunten. Ter hoogte van het Mijlbeekbos en in de open ruimte komt er geen verlichting om het ecologisch evenwicht niet te verstoren.

“Waar de F27 een lokale weg kruist, zal de fietser op de fietssnelweg zo veel mogelijk voorrang hebben op het overige verkeer. De kruispunten worden over de hele route op eenzelfde manier gerealiseerd: met verkeersplateau, gekleurde asfalt en een middeneiland op de fietssnelweg om aan te kondigen dat men een kruispunt nadert”, aldus Riet Gillis, gedeputeerde voor mobiliteit van de provincie.

“De Leirekensroute is een prachtige route omwille van het vele groen en het mooie landschap waar men doorheen fietst. Er werd gekozen om dit groene lint te behouden en zelfs nog te versterken.”

 De werken starten in 2021. De kostprijs van dit project wordt geraamd op 700.000 euro.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...