OLV breidt spoeddienst uit met container

Het OLV-ziekenhuis heeft een nieuwe container in gebruik genomen op de spoedafdeling. Op die manier kunnen patiënten met symptomen van corona beter gescheiden worden van de andere patiënten.

De care unit staat achter de inrit naar de spoeddienst. Patiënten met symptomen van het coronavirus kunnen nu daar terecht. Wanneer deze symptomen niet aanwezig zijn, worden deze patiënten in de rechter vleugel van de spoeddienst ondergebracht en behandeld. Zieke en symptomatische patiënten met (een vermoeden van) covid-19, krijgen een plaats in de linkervleugel, waar tevens de nieuwe unit aan geannexeerd werd”, aldus het ziekenhuis.

“Door de patiëntenstromen te ontdubbelen kunnen patiënten dus op elk moment zeker zijn van een veilige en professionele behandeling. Hetzelfde geldt voor patiënten die via de spoeddienst worden opgenomen met het vooruitzicht op een hospitalisatie”, daar gebeurt een opsplitsing op vlak van hoog of laag risico op Covid-19.

Ondertussen is het aantal opgenomen patiënten wel gedaald onder de 200.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...