Toch een beetje Aalst Carnaval in basisscholen: “maar geen grote fuif”

Geen Aalst Carnaval dit jaar, maar in verschillende basisscholen is de carnavalssfeer vandaag toch aanwezig. In Basisschool Park werden er enkele activiteiten binnen de klasbubbel georganiseerd.

De gang en de klassen in basisschool Park zijn versierd, en ook de meeste leerlingen hebben hun carnavalskostuum uit de kast gehaald. “Normaal werken we een volledig thema uit rond carnaval, brengen we een bezoek aan de werkhallen en aan het carnavalsmuseum. Dat gaat niet door, maar we hebben wel een coronaproof alternatief”, zegt meester Steven Sterck van het vijfde leerjaar.

Het grote carnavalsfeest, dat kan niet doorgaan. “Alle klassen komen dan samen in de turnzaal voor een carnavalsfuif met muziek en confetti, nu hebben we enkel activiteiten binnen de klasbubbels”, zegt Steven. “Het is jammer dat we niet samen met de andere kinderen mogen vieren, maar ik vind het ook wel leuk in onze klas”, zegt Amina, die ondertussen de ogen van haar vriendin aan het schminken is.

Gouden Ajuin

Er worden enkele werkateliers in de klas georganiseerd en dan is er per klas nog een Ajuinworp. “En we moeten ook op de catwalk lopen, de juffen gaan dan beslissen wie het mooist verkleed is”, zegt een klasgenoot.

“Daarna zijn er ook nog frietjes. Er is al zoveel afgelast, dat we toch nog iets wilden organiseren voor onze kinderen”, besluit meester Steven.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...