Vijf middeleeuwse hondenskeletten teruggevonden op het Esplanadeplein

Archeologen hebben een speciale vondst gedaan op het Esplanadeplein. Er werden vijf vijftiende-eeuwse hondenskeletten gevonden. Eerder werden ook al andere verwijzingen naar de middeleeuwse geschiedenis van Aalst opgegraven.

Het Esplanadeplein wordt binnenkort heraangelegd, maar eerst krijgen archeologen de tijd om de bodem te onderzoeken. Aan de Sint-Jozefkerk werden er zo vijf hondenskeletten aangetroffen. Volgens de archeologen werden de honden destijds begraven in een put die oorspronkelijk diende om grondstoffen te winnen.

De opgravingen om het plein aan het begin van de Kattestraat leverden al meer resultaten op. Zo is een deel van de Middeleeuwse brug teruggevonden, die over de gracht van de stadsomwalling lag. Nog zeker tot midden 2021 zullen de archeologen vertoeven op het Esplanadeplein, om nog meer historische elementen terug te vinden. Na de werken wordt het plein getransformeerd tot een park met een ondergrondse parking.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...