Oppositiepartijen voeren actie voor behoud van bushaltes

De oppositiepartijen voerden woensdag actie aan enkele bushaltes die dreigen te verdwijnen door het nieuwe vervoerplan.“Belangrijke attractiepolen in onze stad dreigen onbereikbaar te worden met het openbaar vervoer”, vrezen oppositiepartijen Groen, SP.A en Lijst A.

Vanaf 1 januari 2022 worden de buslijnen in Aalst grondig aangepast. Maar die plannen stuiten op verzet van de oppositiepartijen. Eerder al uitte Groen forse kritiek, woensdag uitten enkele gemeenteraadsleden van Groen, SP.A en Lijst A hun ongenoegen aan de bushaltes die dreigen te verdwijnen.

“Het nieuwe zwembad, het crematorium, sportcentrum Beukenhof, de Steinerschool op de Affligemdreef, de wijk Maal in Nieuwerkerken, … Het lijstje haltes waar de lijnbus niet langer zal stoppen, wordt zeer lang. Maar ook sportsite Schotte, de Zandberg, sociale woonwijk Horebekeveld en wijk Immerzeel dreigen zo goed als onbereikbaar te worden met het openbaar vervoer”, aldus fractieleiders Lander Wantens (Groen), Sam Van De Putte (SP.A) en Ann Van De Steen (Lijst A). Zij willen dat het plan voor de Vervoerregio Aalst wordt hertekend. “Want het huidige plan is niet op maat van de Aalstenaars gemaakt.”

Met hun actie pleiten de oppositiepartijen voor het behoud van de bushaltes, maar die worden amper gebruikt, blijkt uit cijfers van de Vervoerregio Aalst, blijkt uit cijfers van De Lijn dat de bushaltes die zouden verdwijnen, amper werden gebruikt, ook voor de eerste coronalockdown: “Bij de halte aan het crematorium Siesegem bijvoorbeeld waren in de hele maand november 2019 amper zes opstappers richting Aalst, geen enkele naar Maal, in december respectievelijk zeven en 25, in januari  2020 vier en nul en in februari zes en één”, licht Michael Eeckhout toe. “Er komt eventueel een extra halte aan het ASZ.  Die 300 meter via de fietserstunnel is voor mobiele mensen goed haalbaar.” 

De oppositiepartijen willen ook duidelijkheid over het aangekondigde ‘vervoer op maat’. “Als dat enkel uit deelsteps en -fietsen zal bestaan, is dit ruim onvoldoende”, vinden ze. 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...