Opticien Alain Afflelou zamelt geld in voor Afrikaanse kinderen

Alain Afflelou, opticien in de Kattestraat in Aalst, zamelt geld in om 500 Afrikaanse kinderen van een bril te voorzien. Heel wat kinderen in ontwikkelingslanden hebben oogproblemen, daarom lanceert de ngo ‘Licht voor de Wereld’ de campagne ‘Elk kind een bril’.

Vanaf de Werelddag van het Zicht op 8 oktober tot het einde van het jaar zamelt ‘Licht voor de Wereld’ geld in om 500 kinderen in Afrika van een bril te voorzien. In de ontwikkelingslanden hebben 26 miljoen mensen een vorm van vermijdbare blindheid. Heel wat kinderen hebben oogproblemen, maar kunnen zich geen bril veroorloven.

Alain Afflelou is één van de 68 ‘opticiens voor de Wereld’. De opticien is verbonden aan de partnerziekenhuizen van ‘Licht voor de Wereld’, een bril voor een kind kost gemiddeld twintig euro.

De Belgische ngo ‘Licht voor de Wereld’ maakt samen met lokale partners in Congo, Rwanda en Tanzania, oogzorg toegankelijk voor de allerarmste mensen. In die landen hebben kinderen met oogproblemen vaak geen toegang tot kwaliteitsvolle oogzorg. Hierdoor gaan ze helemaal niet naar school. Deze situatie heeft een zware impact op hun opleiding en hun toekomst. Maar Alain Afflelou onderneemt actie, en zamelt geld in voor de kinderen met het ‘oog’ op een mooiere toekomst.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...