OLV-ziekenhuis deelt eerste 300 Moderna-vaccins uit

In het OLV-ziekenhuis is de vaccinatie bij personeelsleden gestart. De eerste 170 verplegers en artsen van de Spoed, Intensieve Zorg en Covidafdeling kregen eens spuitje in het oude klooster aan de achterkant van het ziekenhuis.

Om 7u30 kregen de eerste medewerkers hun spuitje, net na hun nachtdienst. Het OLV kreeg in totaal 300 vaccins van Moderna. De komende dagen worden de volgende medewerkers ingeënt.

“Zoals bepaald door de overheid kregen de medewerkers van Intensieve zorg, Urgentiegeneeskunde en de covid-19-afdelingen de voorrang. De primeur ging naar Goedele Vaerenberg, verpleegkundige van de Spoeddienst. Zij werd door haar collega verpleegkundige Raïsa Dejonghe van de dienst Ziekenhuishygiëne ingeënt. De vaccinaties worden gespreid over 1 en 2 februari 2021 en de tijdsblokken voor de inentingen zijn afgestemd op de ploegwissels van de betrokken medewerkers.”

Alle medewerkers die voor hun eerste prikje mochten langskomen, waren heel opgelucht. “Hier hebben we lang naar uitgekeken,” viel meermaals te horen. Het OLV Ziekenhuis heeft het aanpalende kloostergebouw ingericht als vaccinatiecentrum omdat hier op enkele dagen ook de inentingen van 3.500 medewerkers op een veilige manier kan worden uitgevoerd, waarbij ook bij een grote toestroom van mensen de ‘social distancing’ blijft gegarandeerd.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...