Studenten uit India testen positief op Indiase variant en verblijven in quarantaine

Elf buitenlandse studenten hebben positief getest op de Indiase variant van het coronavirus. Enkele weken geleden kwam de groep Indiërs aan om een stage te volgen aan het Sint-Augustinusinstituut. Momenteel worden ze in strikte quarantaine gehouden, want het gaat om een gevaarlijke variant.

43 Indische studenten reisden onlangs van India naar België om een graduaatsopleiding verpleegkunde te starten aan het Sint-Augustinusinstituut in Aalst en Stfran. in Leuven. Ze werden meermaals getest, iedereen testte negatief. Toch gingen ze preventief in quarantaine bij aankomst, zoals bepaald door de overheid.

“Ondanks de negatieve testen vertoonden enkele studenten een aantal dagen later, tijdens hun preventieve quarantaine, toch lichte symptomen die op een mogelijke besmetting van het coronavirus konden wijzen. Uit voorzorg werden alle studenten dan nogmaals getest, 11 van de 21 studenten in Aalst en 9 van de 22 studenten in Leuven bleken positief. Verdere analyse toonde aan dat het hier gaat om de nieuwe Indische variant van het coronavirus”, zegt Jan De Bruyn, directeur van het SAI.

Op dit moment verblijven alle studenten in strikte quarantaine, om een verdere verspreiding van de gevaarlijke variant te vermijden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...