Verhaal van Ilse verschijnt in boek

Bijna een jaar geleden werd Aalst opgeschrikt door de gruwelijke moord op ex-burgemeester Ilse Uyttersprot. Om haar op een gepaste manier te herdenken, werken enkele auteurs aan een boek.

Ilse Uyttersprot was een inspirerende grote dame. Mama, vriendin, sportiva, carnavaliste, top politica, deelneemster, bezielster, initiatiefneemster. Het tragische overlijden van Ilse op 4 augustus 2020 liet een onwezenlijke leegte. “Verbouwereerde medestanders nemen het initiatief om haar verhaal vooralsnog te vertellen. Het verhaal van Ilse verschijnt in boekvorm, harde kaft, 192 pagina’s inclusief unieke foto’s, in december 2021. Het wordt door uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts op de markt gebracht aan 30 euro.”

De auteurs mikken op een oplage van 1500 exemplaren. Het boek van 25 euro op voorhand bestellen zal al vanaf midden augustus kunnen.

“Het wordt een warm verhaal, verteld zoals Ilse het beleefde. Het boek wil haar optimistisch herinneren. Die herinnering kan mensen in onze gemeenschap verbinden zoals Ilse dat deed, ook in de toekomst. Kernwaarden voor het project zijn Optimistisch, Empathisch, Verbindend”, aldus de auteurs.

Om de 54ste verjaardag van Ilse op 10 mei te gedenken werd in de vooravond van 07 mei nog een bloemstukje, in de vorm van een met bloemen bekleed zomerhoedje, op de rustplaats van Ilse gelegd.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...