Ook eerste 150 medewerkers ASZ krijgen eerste coronavaccin

Vandaag startte het A.S.Z. met de vaccinatie van medewerkers met het Moderna-vaccin. Op campus Aalst en Geraardsbergen worden vandaag in totaal 150 medewerkers gevaccineerd. Daarmee geeft het ziekenhuis de aftrap voor de vaccinatiecampagne van het eigen personeel.

Gisteren is het OLV-ziekenhuis begonnen met de vaccinaties voor personeelsleden. Vandaag was het de beurt aan het ASZ. De eerste vaccins gaan naar zorgverleners die het vaakst met coronapatiënten te maken hebben: verpleegteams en artsen van Intensieve Zorg, Covid-19-afdelingen en Spoedopname. In de volgende fases komen medewerkers die niet permanent met Covid-19-patiënten in contact komen en van ondersteunende diensten aan de beurt. Vandaag vaccineert het A.S.Z. al 150 medewerkers, donderdag 4 februari vaccineren we nogmaals 150 medewerkers.

Algemeen directeur Katlyn Colman: “Een mooie dag voor onze medewerkers die uit engagement, plicht en liefde voor mensen heel dicht bij het coronavirus komen. Deze diensten worden het hardst geconfronteerd met coronapatiënten, daardoor lopen ze een hoog risico op besmetting. Voor de zorgsector is vaccinatie cruciaal. We willen zo snel mogelijk de groepsimmuniteit opbouwen.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...